vecka 5

Hej alla föräldrar!

En vecka som har gått lite väl fort. Vi var på kurs i måndags och våra assistenter och fritidspedagog jobbade i klassen. De hade en jättebra dag som avslutades med kurragömma. Vår fritidspedagog har även varit med och startat upp en killgrupp och en tjejgrupp i klassen. Vi kommer att träffas en gång i veckan och jobba med bland annat värderingsövningar och samarbetsövningar.

Den 10 februari ska hela spåret åka skridskor. Det kan vara bra att kolla upp så att eleverna har skridskor och hjälm redan nu.

Detta har vi jobbat med:

På matten jobbar vi med avrundning. Vi tränar på att avrunda till närmsta tiotal och närmsta hundratal. Vi har även lärt oss tecknet för nästan lika med ≈.

På NO:n har vi börjat med teknik och kommer att lära oss om de sex enkla maskinerna. De är hävstången, skruven, kilen, lutande planet, hjulet och blocket. Vi kommer även att konstruera olika objekt.

På SO:n kommer vi att lämna istiden för att börja läsa om stenåldern.

På engelskan har vi tittat på ett nytt avsnitt av The Game och vi har jobbat med prepositionerna: in, on, under, behind, in front of och next to. Vi vill påminna om att eleverna kan träna på glosorna på glosor.eu.

Vecka 5:s kom ihåg:

måndag: idrott, 13.30–14.15 läxhjälp

tisdag: engelskaläxa

onsdag: idrott, läsläxa kapitel 17

torsdag: lämna in matteläxan, slöjd

fredag: ordläxa

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.